SOLBESKYTTELSE FOR HUDTYPEN DIN
Vær forsiktig, solens stråler er fargeblinde

Du er utsatt for skader fra solen enten huden din er lys eller du har naturlig svart hud. Derfor må du bruke solkrem. Likevel bør SPF-faktoren, hvor ofte du påfører solkrem og alminnelige forholdsregler bestemmes i forhold til pigmentnivået ditt. Er du klar?

SOLBESKYTTELSE FOR HUDTYPEN DIN

#1

LYS HUD

Det er helt vesentlig å lage en fredsavtale med solens barske UV-stråler. Du må bruke solkrem på alle delene av kroppen som blir utsatt for solen, og jo høyere SPF-faktor, jo bedre. Og tro det eller ei, selv om det er overskyet, betyr det ikke at UV-strålene ikke slipper igjennom, det gjør de, og særlig du må ta hudbeskyttelse alvorlig - vår Sun Milk med SPF 50 påføres ganske enkelt. I tillegg kan du ha på en T-skjorte, stor hatt og solbriller når du er i solen, og sørg for å ta en pause på den varmeste tiden på dagen. En solparasoll og/eller frakk ville ikke skade heller!

#2

MEDIUM HUD

Folk med denne hudtypen pleier å være asiatiske, spanske, latinske og fra amerikansk urbefolkning. Du synes kanskje at du er mindre utsatt for solen enn vennene dine i forrige gruppe, men du må likevel ta forholdsregler for å beskytte deg mot solen. Det er et faktum at alle er utsatt for å bli skadet av solen. Du kan kanskje gjøre et par raske ærend i byen uten noe solkrem, men skal du på stranden, bør du sørge for å bruke solkrem. Bruker du middels solbeskyttelse - minst SPF 15 - kan du være litt lenger ute i solen enn dine lyshudede venner. Sjekk vår NIVEA Protect and Refresh Spray - den gir deg den beskyttelsen du trenger og fordi den er en klar spray, etterlater den ikke hvite merker og klisser ikke med hårene på brystkassen. Husk at også øynene dine blir solbrent akkurat som alle andres, så bruk solbriller med UV-beskyttelse. Pass på deg selv og se cool ut samtidig - det er det vi kaller multi-tasking!

#3

MØRK HUD

Mørk, svart hud inneholder en høy andel av hudens eget pigment, melanin, og filtrerer derfor om lag dobbelt så mye UV-stråling som lyshudede, så det er bra! Men likevel er du absolutt ikke fri for å bli solbrent, og du bør derfor også ta forholdsregler for å beskytte huden din. Du er kanskje motvillig til å bruke solkrem fordi den kan etterlate krittlignende merker, men det finnes produkter som faktisk går inn ganske bra. Med for eksempel NIVEA Protect and Bronze Sun Lotion har du ingen unnskyldninger lenger. SPF 15 bør passe bra.