FORSVAR DEG MOT SVETTE
Her er hjelperne mot svette: roll-on, aerosol, stick og krystall

Det kan være ganske så forvirrende å sjekke ut deodorant-seksjonen i supermarkedene - fra enkle deodoranter og antiperspiranter til aerosoler og roll-on. Produktet du velger for å skjule lukten din bør velges ut fra hvor mye du svetter og hvor sterk mannslukten din er. Men det er også andre hensyn å ta når du velger beskyttelse til armhulen din.

FORSVAR DEG MOT SVETTE

DEODORANT ELLER ANTIPERSPIRANT

Deodorant er laget for å dekke til lukt og drepe stankproduserende bakterier. Hvis du ikke svetter massevis, kan en enkel deodorant være løsningen.
Bare velg en som har en behagelig duft. Hvis armhulene dine produserer masse svette, er det bedre at du velger en antiperspirant som hindrer svetten.

COOL MED AEROSOL

Vanligvis vil roll-on og stick-deodoranter gi perfekt resultat fordi du påfører den direkte på huden. Andre steder enn i armhulen kan aerosol-antiperspiranter være greie for dem som svetter masse. De kan brukes på føttene og hendene dine og på kroppen.

FULL KONTROLL PÅ EKSTRA MYE SVETTE

Så du svetter masse? Ikke noe problem! Det er bedre enn å pese som en bikkje for å avkjøle seg. Og du er langt fra den eneste: det er mer enn 200 millioner mennesker akkurat som deg rundt omkring i verden. Ekstra mye svetting betyr bare at du svetter mer enn normalt. Dette er ikke helt ideelt, men det kan helt klart håndteres og til og med behandles. Du bør absolutt bruke en antiperspirant som virker ved å blokkere porene dine og dermed forhindre svetting. Det har vist seg veldig effektivt å bruke antiperspirant to ganger daglig - en gang om morgenen og en gang før du går til sengs. Husk at hyperhidrose er en medisinsk tilstand. Det betyr at du bør konsultere en lege hvis du tror at du har denne lidelsen.

DRESS TO CHILL

I kampen mot ekstra mye svetting er færre klær bedre. Og hvis du ikke er helt klar til å tre inn i nudistenes rekker, bør du i det minste bli mere bevisst på klærne dine. Løst i armhulen er helt vesentlig, og unngå syntetiske fibre som lycra og nylon. Bruk heller naturlige stoffer som bomull, lin og ull.

Og hvis alt annet feiler, oppsøk et badeland!