HVA GIR DEG BEST BARBERING?
Tradisjonell barbering eller elektrisk?Debatten har vart noen årtusener - sånn omtrent - om hva som gir den beste barberingen: den tradisjonelle høvelen eller en elektrisk barbermaskin? Beregninger viser at menn bruker opp til 50 000 minutter av livene sine til å barbere hår fra ansiktene sine. Derfor er det helt på sin plass å utføre dette morgenritualet basert på litt kunnskap.

HVA GIR DEG BEST BARBERING?

TAKK, BENJAMIN FRANKLIN

BRA: Hvem skulle trodd at en drage i tordenvær ville lede til oppfinnelsen av en dings som fjerner skjeggstubbene dine? Helt vilt! Mens bestefar trolig rister på hodet bare over tanken, har den elektriske barbermaskinen mange fordeler. Det er ganske enkelt ingen raskere måte å barbere seg på. Ikke noe vann. Ikke noe barberkrem. Du trenger ikke en gang badet. Så for oss som ikke har mye tid til overs, er dette ofte alternativet. I tillegg til at det går raskt, hevder mange at elektriske barbermaskiner reduserer rifter, kutt og dermed irritert hud.

DÅRLIG: Barberingen er ganske enkelt ikke like tett. Helt klart. Og noen føler at det er som å ha en gal gnager som krafser deg i ansiktet. Ikke ideelt. Ellers, bortsett fra en post-apokalyptisk situasjon der strømnettet er nede, er elektriske barbermaskiner faktisk ganske praktiske. 

INGEN GRUNN TIL ENDRING

BRA: Det høres kanskje barbarisk å dra et skarpt stykke metall over huden din, men tradisjonelle barberhøvler gir helt klart den tetteste barberingen. Inntil noen finner opp noe med laserstråler - hør etter, Silicon Valley, - kommer høvelen til å fortsette å gi den best mulige barberingen. I tilegg til en bedre barbering er tradisjonelle barberhøvler, og særlig gammeldagse barberhøvler med sikkerhetsbeslag,  ganske mye rimeligere og lett tilgjengelige også.

 DÅRLIG: Vann og barberkrem, skylling og mange repetisjoner. Sammenlagt tar det seriøst med tid og anstrengelser og er litt av en prosess. Hvis du ikke har 10 minutter til overs om morgenen, skjønner vi at du heller velger deg en elektrisk versjon. I tillegg blir bladene sløve bare etter noen få barberinger, og det er frustrerende.

NOE FOR ENHVER SMAK

Til sjuende og sist kommer det an på hva du liker. Mens de tradisjonelle barberbladene gir et bedre resultat, er den tradisjonelle metoden helt klart ikke så rask som den elektriske. Dette er et valg du må ta.

Uansett hvilken metode du bruker, kommer du langt med å anstrenge deg bare litt ekstra. Barberer du deg rett etter å ha dusjet, er porene dine åpne og skjeggstubbene dine bløte. Det gir deg bedre barbering uansett hvilken metode du bruker. Avslutt alltid med aftershave eller fuktighetskrem sånn at huden din føles myk og sunn.