LETER DU ETTER NOE?

LETER DU ETTER NOE?

Hva lurer du på?
Disse spørsmålene dukker opp ganske ofte. Det er stor sjanse for at du finner det du leter etter herunder.

 • GENERELT

  1. Hvorfor er ingrediensene opplistet på engelsk?

   Listen over ingredienser gir de som har allergier muligheten til å sjekke om produktet inneholder substanser som de ikke tåler før de kjøper produktet. Dette gjøres gjennom bruk av ensartede betegnelser for hele Europa.

   Derfor har den internasjonale komiteen INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingredients) utarbeidet en terminologi som alle produsenter av kosmetiske produkter er forpliktet til å bruke. Om du har spørsmål om enkelte bestanddeler, nøl ikke med å kontakte oss direkte slik at vi kan gi deg ytterlig informasjon.

  2. Hvordan testes hudtoleransen for produktene til NIVEA MEN?

   Hudtoleranse til våre produkter testes nøye før produktene distribueres. Disse testene utføres i vår forskningsavdeling og deretter av uavhengige forsøksinstitutter. Imidlertid er det ikke fullt mulig å utelukke forekomst av en intolerant reaksjon som kan forårsakes av en individuell overfølsomhet for en av ingrediensene.

  3. Alkoholfrie produkter: Er et produkt virkelig alkoholfritt selv om for eksempel cetylalkoholer finnes på listen over ingredienser?

   I kjemien finnes en gruppe stoffer med fellesbetegnelsen «alkoholer». Disse stoffenes fysiske tilstand varierer fra væske til fast stoff, med ulike egenskaper. Når et produkt er merket med «ingen alkohol», refererer dette til etylalkoholer, som også er en del av alkoholholdig drikke.

   I kosmetiske produkter har etylalkoholer en forfriskende og oppkvikkende effekt. I den fullstendige varedeklarasjonen på emballasjen er etylalkohol oppført som «alkohol» eller denaturert alkohol.

  4. Hvor høyt er vanninnholdet i kremer/lotions?

   Vanninnholdet av alle emulsjoner på markedet (uavhengig av produsent) er mellom ca 70 og 90 %. De seneste vitenskapelige studier viser at den fuktighetsgivende effekten reduserer sårbarheten for sensitiv hud.

   Vanninnholdet i NIVEA Creme er ca 70 %. Det er en vann-i-olje-emulsjon. NIVEA Creme har vært populære i flere tiår takket være sin sin utmerkede hudtoleranse og gode nærende egenskaper.

 • BARBERING

  1. Hva er best: våt eller tørr?

   Det avhenger av hva slags hud du har og hva du er vant til (for eksempel anbefales tørr barbering for personer med kronisk akne). Fordelen med våt barbering er et grundig resultat, mens fordelene med tørr barbering er hastighet og . I begge tilfeller bør du hjelpe huden raskt etter barbering ved å bruke riktig etterbarberingsbehandling: feks en aftershave beriket med fuktighet og vitaminer

  2. Hva om jeg skjærer meg?

   Kaldt vann er ofte nok til å stoppe blødning fra et lite kutt. En antibakteriell og blodstillende blyant vil hjelpe mot kraftigere blødninger (fås på apoteket).

  3. Huden min er nesten alltid irritert med røde flekker etter barbering. Hvorfor?

   Dette kan skyldes flere ting: Barberer du mot retningen hårene vokser?
   Legger du for mye trykk på barberbladet?
   Bruker du sterkt luktende barberingsprodukter som inneholder alkohol?
   Gnir du huden tørr med et håndkle etter barbering istedet for å klappe den tørr?
   Eller bruker du elektrisk barbermaskin som river stubbene ut av huden?

   Dette skjer ofte på et lavere nivå også ... Kontakt en hudlege om problemet fortsetter.

  4. Jeg har ofte inngrodde ansiktshår. Hvordan skjer dette og hvordan kan jeg unngå det?

   Inngrodd ansiktshår skyldes ofte feilaktig barbering.

   Regel nummer en når barberer vått: barber aldri mot retningen håret vokser! Om du barberer deg i alle retninger vil ansiktshår dras raskt ut, noe som forsåker unødig stress for huden, og muliggjør betennelser. Veldig hornete hud kan gjøre det enda vanskeligere for ansiktshår å gro ut – da forblir hårene under overflaten og vokser innover.

   Tips: Regelmessig peeling fjerner døde hudceller. Sist, men ikke minst: om huden din er spesielt ille, kan dette fordreie hårsekkene og noen ganger også hårets vekst, noe som kan føre til at vokser langs under huden. Inngrodd ansiktshår kan ofte fjernes med pinsett (forsiktig!) - men bare om det ikke har dannet seg en rød sirkel rundt håret. Om det er tilfelle, kontakt en hudlege.

  5. Hva er forskjellen mellom barbergelé, skum og kremer?

   Å velge barberingsprodukt er egentlig et spørsmål om personlig smak.

   Fordelen med barberskum er det kan brukes raskt og direkte etter sprøyting fra boksen.

   Barbergelé sprøytes derimot inn i hånden uten å riste beholderen. Ved å gni den mellom i sirkelbevegelse vil en stor mengde barberskum skapes fra en liten mengde barbergelé.

   Barbering med barberingskrem er den klassiske tilnærmingen, men det krever en barberkost. Beveg den fuktede penselen i sirkelbevegelser til et kremete skum oppstår.

 • AFTER SHAVE

  1. Tilbyr NIVEA MEN alkoholfri aftershave?

   Ja! NIVEA MEN Sensitive-serien er spesielt tilpasset følsom hud (fås i hvit forpakning).

  2. Kan jeg unngå å bruke etterbarberingsvann?

   Ja, om det er nødvendig, men etterbarberingsvann runder av en god barbering. Barbering hver dag utøver ekstra belastning på huden i ansiktet, men om du bruker riktig etterbarberingsvann, kan dette motvirkes.

   Det pleiende etterbarberingsvannet fra NIVEA MEN supplerer huden med lipider for å ta vare på huden og gjøre den mykere etter barbering, og vitaminer og provitaminer beskytter huden og støtter hudens fornyingsprosess.

  3. Huden min er veldig følsom – om jeg bruker etterbarberingsvann svir det i ansiktet. Er det noe annet jeg kan bruke?

   Ja. Sviingen du opplever forårsakes mest sannsynlig av høyt innhold av alkohol og parfyme i ditt etterbarberingsvann. Prøv et produkt som er både alkohol- og luktfritt – og derfor snill mot huden.

  4. Jeg bruker etterbarberingsvann. Skal det svi etter hver barbering?

   Nei, selvfølgelig ikke. Den brennende følelsen forårsakes av alkohol som finnes i de fleste etterbarberingsvann.

 • ANSIKTSPLEIE

  1. Hvorfor bør jeg bruker spesielle hudprodukter for menn?

   Menns ansiktshud er forskjellig fra kvinners på mange ulike vis: huden er opp till 30 % tykkere og inneholder et tettere nettverk av det fettvev som kalles underhuden. Huden har også bedre vannbindende egenskaper, som ofte gjør at den ser fastere ut enn kvinners hud. Den blir ikke like tørr og derfor også mindre sannsynlig at den former rynker.

   Menns hud har høyere fettinnhold – yngre menn er derfor mer utsatt for å få hudormer og andre urenheter. Det 4-trinns pleiesystem som er utviklet av NIVEA MEN sitt forskningsteam – fra rens, barbering og aftershave til hudpleie – er spesielt designet for å møtte disse spesielle behovene.

  2. Hva er Q10?

   Q10 er hudens eget koenzym som gir cellene energi. Det hektiske tempoet i vår tid, stress og andre negative miljøeffekter øker hudens behov for Q10. NIVEA MEN Revitalising Cream Q10 tilfører huden dette essensielle koenzymet, slik at huden kan kan regeneres innenfra.

  3. Trenger jeg andre ansiktsprodukter om vinteren og ved lave temperaturer enn om sommeren?

   Lave temperaturer og luften i oppvarmede rom tørker ut huden din raskere. Siden fuktighetsbehovet til huden øker, anbefales fetere kremer som ikke tilfører huden fuktighet, men også bidrar til å holde lenger på fuktigheten om vinteren. I tillegg er en lavere solfaktor vanligvis nødvendig. Å bruke en fet nattkrem anbefales også i vintersesongen.

  4. Hvorfor får man mørke ringer og poser under øynene, og kan en øyekrem hjelpe?

   Mørke ringer og poser under øynene kan skyldes søvnmangel eller en usunn livsstil. Mikrosirkulasjonen i området rundt øynene er veldig svak, noe som lett kan forårsake at dreneringen av metabolsk avfall bremses ned. Mangel på søvn og alkoholforbruk kan føre til at slike forstyrrelser oppstår, og blir synlig som hevelser. For å kvitte seg med stoffene som ikke lar seg bryte ned, utvides arteriene. Siden huden under øynene er veldig tynn (ca 0,5 mm i forhold til 2 mm i andre hudområder), blir arteriene synlige i dette området som mørke farger.

   Ved å massere en avkjølende øyekrem i området under øynene kan mørke ringer og poser under øynene reduseres synlig.

 • NETTSIDE

  1. Hvorfor finner jeg ikke produkter som solkrem eller andre hudkremer på siden?

   NIVEA MEN-siden viser kun produkter som er spesielt designet for menn. På vår NIVEA-side, www.NIVEA.no, vil du finne alle NIVEA-produkter som finnes for både kvinner og menn.

  2. Hvorfor finnes det ingen NIVEA MEN-side for mitt land?

   NIVEA MEN arbeider stadig med å skape lokale NIVEA MEN-sider for alle land. Siden dette er et pågående arbeid, håper vi å legge til et nettsted for ditt land i nær fremtid.

  3. Hvorfor kan jeg ikke se alt innhold på nettsiden? Hvorfor får jeg en melding om å skaffe Flash plug-in?

   Som med de fleste moderne nettsider, bruker NIVEA MEN Macromedia Flash-teknologi for en del av innholdet. Om du ikke allerede har en oppdatert versjon av Flash plug-in, kan du laste det ned gratis fra www.adobe.com .

  4. Jeg kan ikke se teksten på skjermen ordentlig. Den er forvrengt eller på feil sted.

   Problem med tekstvisning kan oppstå fra brukerdefinerte innstillinger i din nettleser (feks kan tekststørrelsen være satt for høyt), eller du kanskje bruker en nettleser som NIVEA MEN-siden ikke er optimalisert for. For best resultat må du bruke Internet Explorer 9.0 eller høyere, Mozilla Firefox 12 eller høyere, Safari 6 eller høyere, eller Chrome 19 eller høyere.

  5. Bruker NIVEA MEN-siden informasjonskapsler?

   NIVEA MEN bruker informasjonskapsler på siden for å tilrettelegge navigasjon og tillate brukerne å lagre personlige innstillinger eller preferanser. Alle informasjonskapsler som genereres utløper seks måneder etter du besøker NIVEA MEN-siden. Du kan begrense innsamlingen av informasjonskapsler på din datamaskin ved å endre innstillingene i din nettleser.